Saptamana Nationala a Voluntariatului 9-15 mai 2011

Anul acesta se poarta
voluntariatul!
editia a X-a: 9-15 mai 2011

Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat
in parteneriat cu
RNCVR – Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din Romania si
VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania

anunta cea de-a zecea editie a evenimentului care reuneste intr-o saptamana din fiecare an un portofoliu de sute activitati de voluntariat in numeroase comunitati din tara:

SAPTAMANA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI

SNV va „defila” in perioada 9-15 mai 2011
in toate comunitatile unde exista organizatii care implica voluntari, centre de voluntariat si oameni cu initiativa!

Ca in fiecare an, colectia SNV 2011 cuprinde
actiuni de voluntariat pentru:
*protectia mediului si animalelor   
*sprijinirea celor dezavantajati
*apararea drepturilor omului
*infrumusetarea si dezvoltarea comunitatii
*promovarea valorilor culturale       
*sport si stil de viata sanatos     
*educatie
si multe altele!

FII LA MODA,
VOLUNTARIATUL ITI VINE BINE!

Reprezinti o organizatie, o institutie sau un grup de intiativa?

Marcheaza perioada 9-15 mai in agenda si planifica impreuna cu colegii si voluntarii organizatiei tale o actiune de voluntariat publica pentru comunitatea voastra locala! Poti consulta sectiunea Banca de Idei sau Editii Anterioare pentru a te inspira din activitatile derulate de alte organizatii in anii anteriori.

Te invitam sa INSCRII activitatile planificate de organizatia ta pentru a marca SNV 2011 in Calendarul online al Anului European al Voluntariatului 2011. Te alaturi astfel miscarii SNV impreuna cu alte organizatii, iti promovezi evenimentul, atragi voluntari, simpatizanti si presa.

Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, coordonatorul SNV, vine in sprijinul activitatilor de voluntariat afiliate la SNV cu materiale promotionale: tricouri, postere, baloane, bratari si plase cu imaginea SNV 2011. Materialele vor fi distribuite organizatiilor care isi inscriu activitati in Calendarul online si care opteaza pentru acest lucru in formularul de inscriere online. Materialele vor fi alocate in ordinea inscrierii organizatiilor in Calendar, pana la epuizarea stocului disponibil. Cantitatile specifice vor fi stabilite in functie de relevanta si amploarea activitatilor inscrise in Calendar. Materialele promotionale SNV2011 vor fi expediate in perioada 18-20 aprilie, la adresele postale specificate in formularul online. Nota impotanta: In acest moment stocul de materiale promotionale SNV2011 a fost deja epuizat!

Vrei sa te implici ca voluntar?

Contacteaza o organizatie din localitatea ta, mobilizeaza un grup de prieteni si propune-le o idee de actiune de voluntariat pentru a marca SNV 2011 sau intra pe sectiunea Calendar pentru a identifica si a te alatura unei activitati deja planificate in localitatea ta!

Faci parte din presa sau ai un blog?

Te invitam sa scrii despre acest eveniment, pentru a atrage sub umbrela SNV cat mai multe organizatii, institutii si firme care sa implementeze actiuni publice de voluntariat in beneficiul comunitatilor lor, voluntari care sa se mobilizeze in decursul acestei Saptamani si sa se implice in programe de voluntariat pe tot parcursul anului si presa care sa reflecte si sa scoata in evidenta povestile voluntarilor si organizatiilor din spatele lor.
***

SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor si sa atraga sprijinul celorlalti pentru activitatea voluntarilor si recunoasterea meritelor acestora. Evenimentul este initiat si coordonat de catre Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat incepand cu anul 2002 si implementat in colaborare cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat si alti partenerii locali ai SNV.

Pentru detalii si idei de implicare contacteaza direct Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat (Cluj-Napoca) la email programe@provobis.ro, tel/fax: 0264-412897, mobil 0755-045103.

Sursa: http://www.voluntariat.ro/snv.htm

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în School page. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.